• سه شنبه ۱۸ دی ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۹
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 9710-14184-5
  • منبع خبر : ایسنا منطقه مرکزی
  • چاپ

اساس کار اسلام بر توانمندسازی جامعه است/ضرورت حرکت به سمت کشاورزی صنعتی و علمی

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بر ضرورت حرکت به سمت کشاورزی علمی و صنعتی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در همایش شورای زکات استان مرکزی که با حضور حجت الاسلام سید رضا تقوی ریس شورای عالی زکات کشور برگزار شد، اظهار کرد: زکات از واجبات الهی است که برکات گسترده ای را برای جامعه داشته است.

وی افزود: باید در برنامه‌های جامعه فقرا را در اولویت قرار داد چرا که اسلام با گدایی و گدا پروری مخالف است.

وی با اشاره به اینکه اساس کار اسلام بر توانمندسازی جامعه است، ادامه داد: باید نیازمندان و آبرومندان جامعه را شناسایی کنیم و شناسایی توانایی ها و توانمندسازی آنان در جهت کاهش و رفع آسیب دیدگی و خروج از چرخه حمایتی این اقشار کمک کننده است.

دری نجف‌آبادی بیان کرد: نماز، زکات و امانت سه اصل مهم در اسلام است، این سه اصل باید بیش از پیش در جامعه تبیین و عملیاتی شود. امروز کشاورزی ما باید متحول و از ساختاری سنتی به ساختاری صنعتی و علمی تبدیل شود.

وی ادامه داد: استان مرکزی ظرفیت های خوبی در بخش های مختلف دارد و می‌تواند به عنوان پایلوت اجرای طرح های مختلف در کشور فعال باشد. استان مرکزی در چهار راه اصلی کشور واقع شده است، ظرفیت های خوبی در اختیار دارد و می تواند در بخش های مختلف پیشتاز باشد.

امام جمعه اراک بر حمایت بانک ها از بخش کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: اگر ۲۵ درصد از تسهیلات بانکی در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد شاهد تحول گسترده ای در این بخش خواهیم بود. کشاورزان بخش عظیمی از امنیت غذایی را بر عهده دارند و در این راستا باید در مسیر توسعه صادرات، کیفیت بخشی به تولیدات و بسته بندی دقت شود.

به گزارش ایسنا، رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این همایش، با اشاره به اینکه بخش کشاورزی متولی تامین غذای کشور است، گفت: در استان مرکزی سالیانه بیش از سه میلیون تن محصولات کشاورزی در بخش‌های مختلف تولید می‌شود. استان مرکزی در زمینه صادرات و تولید گل و گیاه زینتی، ماهیان زینتی، غلات و... سرآمد و حائز رتبه است.

مجید آنجفی بیان کرد: به صورت میانگین بیش از 50 درصد تولیدات دامی استان بیش از نیاز استان بوده و به استان‌ها و کشورهای دیگر صادر می‌شود و به صورت کلی استان مرکزی یکی از 10 استان برتر کشور به لحاظ توانمندی‌های کشاورزی است.

وی اضافه کرد: در خصوص تولید گندم، سال گذشته 320 هزار تن گندم در استان تولید شده که نسبت به سال 95 رشد 50 درصدی را داشته است که رشد و نقطه قوت این تولید سن زدگی کمتر از یک درصد گندم تولید شده بود این در حالی است که در سال های قبل میزان سن زدگی گندم استان 3.5 درصد بوده است.

رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه، رونق در تولید موجب احیای زکات می‌شود، اضافه کرد: با توجه به کاهش 30 درصدی بارندگی در سال گذشته، 50 درصد افزایش تولید رخ داده است. 17 رقم جدید گندم در سال‌های گذشته در استان مرکزی معرفی شد که نسبت به خشکی و تنش‌های کم آبی مقاوم هستند و در شرایط سخت افزایش تولید را به دنبال داشته است.

آنجفی خاطرنشان کرد: مجموعا بیش از 140 هزار تن انگور در استان مرکزی تولید شده، استان مرکزی در تولید انگور یکی از 10 استان برتر در کشور است به طوری که فقط حدود 20 هزار تن کشمش در استان تولید شده که از 15 هزار هکتار باغات انگور در استان به دست آمده است.

وی با اشاره به تولید 330 هزار تنی شیر در استان تصریح کرد: استان مرکزی در تولید گوشت قرمز رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است، در حال حاضر با ورود سرمایه‌گذار جدید در بخش ساوه و زرندیه بیش از 35 هزار راس دام مولد شیری به ظرفیت تولید استان اضافه خواهد شد که رتبه ما را در تولید شیر نیز ارتقا خواهد داد.

رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی با اشاره به مصرف بهینه آب، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 63 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش سیستم‌های نوین قرار گرفته، به واسطه روش جدید آبیاری در استان مرکزی مسئولیت دبیرخانه ملی توسعه آبیاری تحت فشار به این استان سپرده شده است، همچنین امسال کشاورز نمونه کشوری از شهرستان خمین معرفی شد.


انتهای پیام